Standardization · SIS/TK 592

Hållbar livsmedelproduktion i städer

Klimatförändringar och miljömål sätter ljus på behovet av en hållbar livsmedelsproduktion. Produktion av livsmedel i storstäder kan vara en bra lösning för att använda outnyttjade resurser när städerna växer. Genom att skapa gemensamma lösningar för hur den produktionen kan se ut och samspela med andra delar av den smarta staden kan vi effektivisera och kvalitetssäkra utvecklingen.

Inom ramen för stadsodling inkluderas produktion av livsmedel på tak, vertikal odling, inomhusodling, vattenbruk, djurhållning, urban biodling och urban trädgårdsskötsel.

Standardisering inom området hållbar livsmedelsproduktion i städer är idag en nödvändighet och överenskommelser om enhetliga riktlinjer och bedömningssystem i alla olika delar av det bör övervägas och diskuteras. Detta i samspel med andra aspekter av en hållbar stad så som energi, vattenförsörjning, transport, arkitektur, avfallshantering med mera.

More information about the committèes work:

Läs mer
Financing
Arbetet styrs och finansieras av de organisationer som deltar i kommittén. Projektavgiften beror på arbetsform och omfattning, samt antal deltagare.

Subjects

Agriculture (65) Food technology (67)


Contact

If you have questions or want to know more about the SIS standardization activities? Please contact us.

Yacine Slamti
Project manager
08-55552021
yacine.slamti@sis.se